Ρεφλεξολογία

 
 
 
 
 
 

Vitascan - Κέντρο Ανάλυσης Υγείας, Εναλλακτικών & Συμπληρωματικών Θεραπειών - Μαρούσι

 
 
 
 
Είναι γνωστό ότι η ρεφλεξολογία βοηθά στην απελευθέρωση του στρες, το οποίο με τη σειρά του βοηθά το σώμα να θεραπευτεί και να αναγεννηθεί. Χρησιμοποιείται σε σχεδόν όλες τις παθήσεις με εκπληκτικά αποτελέσματα. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους (και ζώα) με σωματικά ή ψυχολογικά θέματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τον τρόπο που λειτουργεί η ρεφλεξολογία στον οργανισμό μας, όπως το γεγονός ότι η ρεφλεξολογία λειτουργεί με το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτή η θεωρία βασίζεται στην έρευνα που έγινε το 1890 από τον Sir Henry Head και τον Sir Charles Sherrington, οι οποίοι ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 

Τι είναι η ρεφλεξολογία;

 

Η Ρεφλεξολογία είναι η εφαρμογή κατάλληλης πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία και περιοχές στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά. Αυτά τα αντανακλαστικά σημεία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα σώματος και η πίεση τους δημιουργεί πραγματικά οφέλη για την υγεία του ατόμου.
 
 
 
 
 

Τι κάνει η ρεφλεξολογία;

 
Παρόλο που η ρεφλεξολογία δε χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ασθενειών, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν για να συμπληρώσουν άλλες θεραπείες όταν αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως άγχος, άσθμα, καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη, πονοκεφάλους, νεφρική λειτουργία, PMS, ιγμορίτιδα κλπ. Οι ρεφλεξολόγοι χρησιμοποιούν χάρτες ποδιών, χεριών ή αυτιού για να βοηθηθούν στο έργο τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γεγονότα

 
Οι ρεφλεξολόγοι δεν θεραπεύουν τους πελάτες τους, τους βοηθούν να «επισκευάσουν» το σώμα τους. Ο ρεφλεξολόγος αναγνωρίζει ότι συμμετέχει στη συνεδρία, και όχι ως τρίτος, "θεραπευτής". Αυτό είναι μια παραδοχή ότι η ρεφλεξολογία προσφέρεται για να βοηθήσει να φέρει το άτομο πίσω στην ισορροπία, έτσι ώστε το σώμα μπορεί να αναθρέψει και να επισκευαστεί.

Ο ρεφλεξολόγος λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές της ύπαρξης του πελάτη: το σώμα, το συναίσθημα, το μυαλό και το πνεύμα, διότι όλα αλληλοεξαρτώνται. Ένα χαλαρό σώμα μπορεί να προκαλέσει ήρεμα συναισθήματα, ένα γαλήνιο μυαλό και ένα ολοκληρωμένο πνεύμα.

Το σώμα αποκρίνεται στην αφή, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τη θεραπεία σε όλα τα επίπεδα. Συχνά, οι πελάτες θα σκέφτονται ότι πρέπει να «επικεντρωθούν» ή «να συγκεντρωθούν» για να αισθανθούν τα οφέλη. Ενώ η ησυχία συχνά προκαλεί μια βαθύτερη αίσθηση στον αρχάριο, ο πελάτης δεν χρειάζεται να έχει ειδικές δεξιότητες ή συνήθειες για να λειτουργήσει η ρεφλεξολογία.

 Διαβάστε περισσότερα
 
 
 

Συχνές Απορίες

 
Ποιά η διαφορά του μασάζ από τη ρεφλεξολογία ή το ρέϊκι;
 
Το μασάζ είναι ο συστηματικός χειρισμός των μαλακών ιστών του σώματος, με τη χρήση συγκεκριμένων τεχνικών (για παράδειγμα, κοπή, ζύμωμα, χαλάρωση και τριβή) για να χαλαρώσουν οι μύες. Η ρεφλεξολογία επικεντρώνεται σε αντανακλαστικούς χάρτες σημείων και περιοχών του σώματος στα πόδια, τα χέρια και τα αυτιά, χρησιμοποιώντας μοναδικές τεχνικές «μικροκινήσεων», όπως το περπάτημα της κάμπιας με τον αντίχειρα, με στόχο τη δημιουργία μιας απόκρισης σε όλο το σώμα. Γενικότερα θα λέγαμε ότι οι θεραπευτές μασάζ δουλεύουν «από έξω προς τα έξω», χειριζόμενοι συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες ή περιτονίες για να απελευθερώσουν την ένταση. Οι ρεφλεξολόγοι δουλεύουν «από μέσα προς τα έξω» διεγείροντας το νευρικό σύστημα για να απελευθερώσουν την ένταση. Τέλος το ρέικι δεν περιλαμβάνει καμία φυσική χειραγώγηση ή πίεση, αλλά χρησιμοποιεί ελαφριά αφή για να δουλέψει με το λεπτό δονητικό πεδίο (αύρα) που περιβάλλει το σώμα.
 
 
 
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ της ρεφλεξολογίας και του βελονισμού/ηλεκτροβελονισμού;